Vastuu- ja pelastusasiat täyttivät Presidentin auditorion

Kiinteistöliitto Uusimaa ja Helsingin Pelastusliitto järjestivät koulutusillan taloyhtiön hallituksen jäsenille ja puheenjohtajille eilen tiistaina 30.9.2014 Sokos Hotel Presidentin auditoriossa.
Koulutusilta oli maksuton ja kaikille avoin, mutta vaati ennakkoilmoittautumisen.
Avaussanat lausuivat Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Kai Haarma ja Helsingin Pelastusliitto ry:n toiminnanjohtaja Olli Kurvinen.

Ensimmäisessä alustuksessa Kai Haarma kertoi taloyhtiön ja hallituksen vastuista oikeuskäytännön valossa. Hän valotti hovioikeuksien (onneksi harvalukuisten, kuten Kai Haarma totesi) päätösten avulla, miten hallituksen ja isännöitsijän vastuun rajoja on vedetty erilaisissa tilanteissa.

Turvallisuusasiantuntija Kaci Bourdache Helsingin Pelastusliitto ry:stä kertoi ajankohtaisista asioista asumisturvallisuudessa ja pelastuslain velvoitteista. Lisäksi hän kertoi paloturvallisuuden omavalvontahankkeen käynnistymisestä Helsingissä.
Bourdache avasi, mitä kaikkea (nimeltään hiukan harhaanjohtavaan) pelastussuunnitelmaan tulee sisältyä ja mitä taloyhtiö voisi miettiä pakollisten asioiden lisäksi.

Helsingin Pelastusliitto Oy:n toimitusjohtaja Viljami Vuorela kertoi pelastussuunnitelmasta arkisen turvallisuuden perustana kotona ja työpaikalla. Hän havainnollisti suunnitelman laadintaa ja konkreettisista sisältövaatimuksia. Pelastussuunnitelman tulee olla paitsi kaiken tarpeellisen kattava, silti myös selkeä.

Kuvien, kaavioiden ja karttojen käyttäminen on suositeltavaa – ja kuvien tulisi olla omasta kiinteistöstä. Pelastussuunnitelma tehdään kiinteistön väkeä varten, ei viranomaisille. Suunnitelman ja sen tiivistelmän jakelusta on huolehdittava.

Lopuksi oli Kiinteistöliiton infoiltojen perinteiseen tapaan yleisökysymyksiä ja keskustelua.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti