VVO ja Lassila & Tikanoja häätävät harmaata taloutta kiinteistöpalvelualalta

VVO ja Lassila & Tikanoja ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa määritellään ja tarkennetaan yhtiöiden yhteistyössä noudattamaa vastuullisten hankintojen toimintamallia. Tilaajavastuulain huomioiminen yhteistyösopimuksessa tarkoittaa, että palvelun tilaajan on selvitettävä ja vastattava siitä, että ulkopuolista työvoimaa käytettäessä sopimuskumppani hoitaa lainmukaiset velvoitteensa. VVO teki vastaavan sopimuksen ISS:n kanssa viime vuoden joulukuussa.

Käytännössä tilaajavastuulain noudattaminen toimii VVO:n ja Lassila & Tikanojan välillä siten, että Lassila & Tikanoja käyttää vain VVO:n tilaajavastuulain alaisessa toimittajarekisterissä olevia toimijoita. Uuden käytännön tarkoitus on torjua harmaata taloutta.

Kiinteistöpalvelualalla harmaa talous ei ole toistaiseksi ollut iso ongelma. Ennaltaehkäisevällä toiminnalla hyvä tilanne halutaan säilyttää.

– Vastuullisuus on VVO:n strategiaan linjattu toimintaperiaate. Sopimus takaa sen, että tilaajavastuu kattaa koko kiinteistöpalveluidemme toimintaketjun kattaen myös kumppanimme mahdolliset alihankinnat ja ostot tilaajan lukuun. Kumppanuusverkostojen hallinta loppuun asti on keskeisimpiä alueita vastuullisuuden käytännön toteutuksessa, sanoo VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen.

Sopimuksen noudattamista valvotaan ja sen noudattamatta jättämiselle on nollatoleranssi. Mahdollisille sopimusrikkeille on määritelty sopimussanktiot.

– On hienoa olla mukana kehittämässä vastuullisia toimintatapoja yhdessä VVO:n kanssa. Meillä L&T:llä tilaajavastuun noudattaminen on osa päivittäistä toimintaamme ja haluamme kaikin keinoin edistää harmaan talouden torjuntaa, sanoo Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää.

Lassila & Tikanonja vastaa kiinteistönhoidossa noin 400 ja siivouksessa yli 600 VVO:n kiinteistöstä. Lisäksi Lassila & Tikanoja tarjoaa VVO:lle mm. jätehuoltoon sekä viemärien ja kaivojen huoltoon liittyviä palveluita. 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti