VVO:lta ja Satolta tuhansia energiatehokkaita asuntoja

VVO ja Sato ovat saaneet yli 300 miljoonaa euroa työllistämis- ja investointilainaa, Kauppalehti kertoo. VVO saa energiatehokkaaseen rakentamiseen lainaa 170 miljoonaa Euroopan investointipankilta ja Sato on aiemmin julkistanut saavansa 150 miljoonan EU-lainan, josta osa suuntautuu vanhojen vuokra-asuntojen energiatehokkuuden parantamiseen.

VVO rakentaa neljän – viiden vuoden kuluessa 1 800 uutta energiapihiä vuokra-asuntoa, Sato puolestaan pystyttää 1500 asuntoa. Suurin osa asunnoista valmistuu pääkaupunkiseudulle, Turkuun ja Tampereelle, eli alueille, joissa vuokra-asuntojen kysyntä on rakennuttajien mukaan runsainta.

Yhteensä kyseessä on noin 650 miljoonan investoinnit energianormit täyttäviin vuokra-asuntoihin, sillä Euroopan investointipankki voi osallistua hankkeisiin vain 50 prosentin osuudella. EU-rahoituksella saadaan lisävauhtia muutenkin vilkastuneeseen vuokra-asuntorakentamiseen Suomessa.

Normaalisti Euroopan investointipankki ei toimi kiinteistöliiketoiminnan alueella. Nyt sen kautta ohjautuu Euroopan strategisten investointien rahaston rahoitusta rakentamiseen.
Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuoren mukaan rahoituspäätös perustuu siihen, että lainaa käytetään lähestulkoon nollaenergiatalojen rakentamiseen. Vuodesta 2021 alkaen niiden rakentaminen tulee pakolliseksi kaikissa EU-maissa, minkä jälkeen EU:n rahoitus lakkaa.

Vapaavuori kiittää vasta vuoden toimineen rahaston tehokkuutta; tässä ajassa Suomi on pärjännyt paremmin kuin Tanska ja Ruotsi.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti