Yritysten pääkonttoreita muutetaan asunnoiksi Helsingissä

Usean suuren yrityksen pääkonttoreita muutetaan tällä hetkellä Helsingissä asuinrakennuksiksi. Asukkaat pääsevät muuttamaan Keskon, Koneen ja Pohjolan entisiin liiketiloihin muutaman vuoden päästä, jos aikatauluissa pysytään, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Varma rakentaa Katajanokalle Keskon vanhaan pääkonttoriin omistusasuntoja ja noin 115 vuokra-asuntoa. Asunnot valmistuvat aikaisintaan vuonna 2019. Rakennusoikeutta on 29 000 kerrosneliötä, joista kaava sallii käyttää asuntoihin korkeintaan puolet. Varman sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi kertoo, että neliöt on tarkoitus käyttää niin tehokkaasti, että vuokrat pysyvät kohtuullisina sijaintiin nähden. Jos kaava olisi sallinut, koko kiinteistö olisi rakennettu täyteen asuntoja, nyt sijaintiin on suunniteltu myös hotellia.

Niemenmäessä Pohjolan entiseen pääkonttoriin suunnitellaan rakennettavaksi noin 600 asuntoa. Hankkeessa mukana olevan rakennusyhtiö SRV:n mukaan kiinteistön omistajuus ratkaistaan vuoden loppuun mennessä. Tällöin ensimmäiset uudet asunnot voisivat valmistua vuosien 2019 ja 2020 vaihteessa. SRV:n asiakkuusjohtaja Toni Kankare kertoo, että asunnot rakennetaan vaiheittain, sillä markkinat eivät vedä asuntoja suurella volyymillä kerralla.

Koneen entiseen pääkonttoriin Munkkiniemessä on odotettu uusia asuntoja jo vuosia. Rakennukseen on suunniteltu 83 uutta asuntoa. Lisäksi tontille rakennetaan rivitalo. Asunnoista vajaa puolet on jo varattu.
Kaavasta on käyty jo yksi valitusprosessi, ja nyt yksi alueen lähitaloista on valittanut rakennusluvasta.
Kiinteistön omistaa kiinteistökehittäjä Auratum. Rakentaminen odottaa tällä hetkellä hallinto-oikeuden päätöstä, jonka pitäisi olla valmis vuoden loppuun mennessä. Auratum myös etsii aktiivisesti ratkaisua, jolla taloyhtiön saisi perumaan valituksensa. Auratummin toimitusjohtaja Matti Äijälä kertoo, että yrityksessä toivotaan yhä, että asunnot valmistuvat alkuvuodesta 2019.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti